کاوش های باستان شناختی غار کلدر به فصل سوم رسید

پس از یک هفته عملیات تجهیز کارگاه و دو روز کارگاه فشرده آموزش روش کاوش برای اعضاء هیات ، فصل سوم کاوش باستان شناختی غار کلدر آغاز شد.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بهروز بازگیر سرپرست هیات باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: این محوطه که هم اکنون به عنوان قدیمی ترین سایت پارینه سنگی جدید در ایران شناخته شده دارای شواهد پارینه سنگی میانه در لایه های زیرین نیز است.

او افزود: تاریخ نگاری نهشته های باستانی پارینه سنگی جدید در فصل قبل کاوش در این محوطه نشان از استقرار جوامع شکارگر و گرد آورنده غذا در محدوده زمانی  23 تا 54 هزار سال پیش دارد که این محوطه را به یکی از سایتهای کلیدی ایران مبدل کرده است.

این باستان شناس تصریح کرد: از مهمترین اهداف فصل سوم کاوش در این غار می توان به تلاش برای تاریخ نگاری لایه های پارینه سنگی میانه (منتسب به دوره استقراری جوامع نئاندرتال)، دستیابی به تعداد بیشتر مصنوعات و دست افزارهای سنگی به منظورتکمیل و تداوم مطالعات میکروسکوپی فن-کاربری و فن-گونه شناسی اشاره کرد.

او تلاش برای دست یابی به فسیل انسانی به منظور انجام آنالیزهای ژنتیکی، دست یابی به گونه های جانوری جدید برای درک بهتر شرایط اقلیمی و اقتصاد معیشتی دو گونه نئاندرتال و هوموساپین و نهایتا جمع آوری نمونه های رسوبات در لایه های مختلف فرهنگی به منظور دست یابی به گونه های بیشتر گرده های گیاهی برای درک بهتر شرایط اقلیمی منطقه مورد مطالعه  را از دیگر اهداف این پروژه اعلام کرد.

سرپرست هیات باستان شناسی با بیان اینکه مجوز فصل سوم کاوش غار کلدر خرم آباد لرستان ، توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده تصریح کرد: این فصل کاوش با حضور تیمی متشکل از دانشجویان مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد باستان شناسی از دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، ورامین، رازی کرمانشاه، ابهر زنجان و زاهدان در حال انجام است.

انتهای پیام/

کد خبر 1398012718

برچسب‌ها